Svårighetsgrad: Grön

Sydöstra Härnön (grön/blå/röd)

Grön nivå
Grön nivå

Grön nivå

Röd nivå

Röd nivå

Blå nivå

Blå nivå

Sten och klippkust som kräver god balans när vi går längs med kusten. Här är det naturkrafterna i havet som bestämmer om det blir spegelblankt eller höga vågor i vår upplevelse. Här kan vi ha en grön tur där vi mer betraktar utsikten och äter vår matsäck. Kanske plussar vi på med någon aktivitet. Vi kan också vandra på stenar och klippor i blå och röd svårighetsgrad utifrån er önskan.

Kostnad: 1500 kronor med en vandringsguide.  2-5 personer.

Tillkommer kostnad för matsäck och/eller aktiviteter om så önskas.

Nordöstra Härnön Grön nivå

Här väljer vi svårighetsgrad utifrån deltagarna. Spännande kust som havet, isen och människan format. Bra utsikt mot norr och öster. Vid bra väder går det att se Lungö fyr och ön Högbonden om du riktar ansiktet mot norr.

Kostnad: 1000 kronor med en vandringsguide.  2-5 personer.

Tillkommer kostnad för matsäck och/eller aktiviteter om så önskas.

Klubbsjön runt Grön nivå, med start vid Smitingens havsbad

Vi går på stigar runt en havsinsjö i skogen mellan två havsvikar. Halvvägs går vi ut mot havet och vilar benen en stund vid en grillplats. Vi fyller på med energi och dryck med medhavd matsäck. På tillbakavägen passerar vi en fin hälla där många genom åren har tagit ett dopp. Sjön har oftast en varmare temperatur än andra sjöar och havet. Finns bävrar som bor i sjön.

Kostnad: 1000 kronor med en vandringsguide.  2-5 personer.

Tillkommer kostnad för matsäck och/eller aktiviteter om så önskas.

Hemsön-Hultomsberget Grön nivå

VANDRA PÅ HEMSÖN TILL HULTOMBERGETS TOPP.
Det finns två vägar upp till toppen. En från öst markerad led från norr om Hultom. Tidvis ganska brant och kräver god balans och kondition. Finns trappa på ett ställe. Vandringstid cirka 1,5 -2 timmar att gå upp och ned inklusive fikarast. Den andra är från sydväst och är omarkerad genom skogen upp till toppen. Den är en längre väg att gå men är inte så brant.

Till Hemsön kommer du med egen bil med färjan från Strinningen över Sannasundet eller med egen båt, gästhamn i Hultom eller Prästhushamn.
Det går även buss 518 från Härnösand, buss 519 på Hemsön på vardagar.

På Hemsön finns flera unika platser, badstränder, stigar och vägar som är spännande att upptäcka.

Pris: enligt överenskommelse