Vandra på havets botten

Följ med på en kunskapsvandring där vi får lära oss hur naturen har påverkats av istiden och landhöjningen.
Vandring på havets botten? Nej, riktigt så dramatiskt blir det kanske inte på denna vandring, men en viss sanning ligger det i det hela. Denna vandring går nämligen på ställen som tidigare låg under inlandsisen och sedan blev havsbotten. Men det var innan den snabba landhöjningen, som här i Ångermanland var den största i Sverige.

Med hjälp av en guide blir det här en spännande vandring som ger oss en ökad inblick i hur naturen har påverkats av istiden och den dramatiska landhöjningen. Vandringen går på stigar i kuperad naturskön terräng och kräver god balans. Det är även bra att ha förmågan att göra kliv uppåt och nedåt.


Mer information

Längd: Tre timmar.
Personer: 2-7
Pris: 350 kronor / person. Under 15 år halva priset.
Tid: Samling 10.30 vid Gånsvikshamns vändplats.

Svårighetsgrad:
Medelsvår vandrat. Terrängen kräver att du har mer balans och kan kliva från sten till sten. Du ska även orka gå en något längre sträcka.

Transport:
Buss 14 avgår från Härnösands centrum klockan 10.19. Gå av innan bussen svänger av mot Smitingens havsbad. Fortsätt Gånsviksvägen fram till sitt slut. Åter mot centrum med bussen från Smitingens havsbads parkering avgår 13.30

Övrigt:
Sköna skor, badkläder/badlakan för den som vill bada, egen matsäck och vattenflaska i ryggsäck (går att låna om du inte har med dig egen).

Väder och vinden styr valet av rastplats för att äta och dricka vår egen medhavda lunch medan vi njuter av de fantastiska vyerna och guiden berättar om livet i omgivningen förr i tiden och annat intressant.