Vandra i istidens spår

Följ med på en vandring där guiden tar med dig på en spännande och lärorik vandring i istidens fotspår

Det här med geologi och jordskorpans ständiga förändring är en väldigt intressant vetenskap. Underlaget som vi går på dagligen, och tar för givet, men sällan tittar närmare på. Där finns många ledtrådar och en synlig historia från istidens framfart. Speciellt här i Höga Kusten där landhöjningen är ungefär 1 cm per år, vilket har skapat och skapar en dramatiskt skiftande natur. Hittills har landhöjningen varit totalt 300 meter sedan istiden, vilket har lämnat en rad intressanta minnesmärken i naturen. Följ med på en vandring där guiden tar med dig på en spännande och lärorik vandring i istidens fotspår.

Program

10.00
Samling på parkeringen vid Smitingens havsbad där en guide möter upp och vandringen börjar. Vi vandrar efter Smitingens västra sida mot Smugglarviken och sedan vidare mot de unika Tunnelgrottorna innan vi tar oss mot toppen där vi har en vidunderlig utsikt i sydlig riktning. Här stannar vi en stund innan vandringen fortsätter neråt, genom den vackra skogen, mot Klubbsjön.

12.00
Lunch och kaffe vid brasan och dopp i klubbsjön för den som vill.

13.00
Vandringen fortsätter på stigarna runt Klubbsjön, upp mot badberget och sedan vidare mot toppen för dagens andra magnifika utsiktsplats, den här gången i nordlig och västlig riktning.

14.00
Vi unnar oss en stunds vila och en näve “jägarsnus” uppe på toppen innan vandringen nedåt börjar.

15.00
Nu är vi tillbaka nere vid Smitingens havsbad där vandringen avslutas. Den som vill kan stanna på den vackra sandstranden och njuta en stund.


Mer information

Längd: 5 timmar
Antal personer: 2-7 personer.
Pris: 700 kr per person (inklusive lunch). Under 15 år halva priset.
Minst antal deltagare: 2 st. Vid färre än 2 deltagare ställs vandringen in.
Svårighetsgrad: Vandring där du bör ha god balans och kunna kliva ”upp och ned” samt från sten till sten och gå i obanad terräng.

Övrigt:
Sköna skor, badkläder/badlakan för den som vill bada och vattenflaska i ryggsäck (går att låna om du inte har med dig egen). Allergier, specialkost och annat anmäls vid bokning.