Rulla, åk eller gå – skogstur för alla

Skogsutflykt till Klubbsjön (Handikappanpassad).

Det här blir en härlig dag i skogen för alla som vill hänga med! Oavsett om du promenerar själv eller med barnvagn, tar dig fram med rollator, stödjer dig med en käpp eller är rullstolsburen, alla är inbjudna till denna fina tur till Klubbsjön.

Detta är även en kul vandring för barnfamiljer! Vi börjar på parkeringen vid Smitingens havsbad och sätter siktet mot vårt mål, Klubbsjön. Via den mysiga gångvägen och de specialbyggda trälederna tar vi oss i behagligt tempo ut i naturreservatet. Det finns bänkar efter vägen för den som behöver vila benen eller som bara vill insupa naturen och lugnet en stund. Under tiden vi tar oss fram berättar vår guide om den varierande naturen och allt vi upptäcker längs vägen. Guiden ser också till att alla kom fram och tillbaka säkert och tryggt.

Framme vid vårt mål äter vi vår egna medhavda matsäck medan vi njuter av stillheten vid vattnet, spanar efter fåglar och umgås. Är vädret bra kan vi tända grillen och få känna den goda doften och höra smattret från brasan. På platsen finns ett handikappanpassat utedass för den som behöver, med stort utrymme att rulla in en barnvagn eller två. Det finns även ett litet vindskydd.


Mer information

Längd: Tre timmar.
Personer: 2-7 personer.
Pris: 350 kronor / person. Barn halva priset.
Mat: Medtag egen matsäck. Vi bjuder på kokkaffe med något till.
Svårighetsgrad: Lätt, passa alla åldrar.

Samling:
Samling 10.30 på parkeringen vid Smitingens havsbad.

Ta dig hit:
Åker du kollektivt avgår buss 14 från Härnösands centrum klockan 10.19. Åter mot centrum med bussen från Smitingens havsbads parkering avgår 13.30.

För dig som tar bil eller färdtjänst:
Ta Gånsviksvägen från stan, ca 5,6 km och sväng till höger vid skyltning Smitingen.

Övrigt:
Sköna skor, badkläder/badlakan för den som vill bada, fika/lunch och vattenflaska i ryggsäck (går att låna om du inte har med dig egen). Medtag egen dryck och mat. Kläder efter väder.