Följ vilda stigar på Härnön

På denna vandring med guiden Karin, som visar upp den otroliga och stundtals dramatiska naturen på södra delen av Härnön, får du verkligen komma nära och upptäcka allt det bästa med naturen. Här är havet ständigt i närheten och skogen ligger tät runt omkring.
Att komma ut i naturen och verkligen vara närvarande, i varje vindpust, varje vågskvalp och varje fågelkvitter, är magiskt! Få saker rekommenderas så frekvent för ökat välmående som just naturen.

Karin:

“Vad vi ser och upptäcker beror på vilka stigar vi tar. Vilka avtryck vi gör och sätter våra fötter på väljer vi tillsammans. Mossan, Myrmarken, Klippan, Strandängen, Blåbärsriset, Bäckmynningen med vassen vajande i vinden, Kalhygget, Sandstranden, Lavarnas rike, Stenen och Vattnet.”


Mer information

Längd: Fyra – fem timmar
Personer: 2-7 personer
Pris: 450 kronor per person. Under 15 år halva priset.
Tid: Vi samlas vid vändplanen för bussen i Solumshamn klockan 10.45.

Transport:
Egen bil via Solumsleden, ca 7,8 km eller buss 14 som går från Härnösands centrum klockan 10.19 mot Solumshamn. Bussen tillbaka går 15.40 och anländer i Härnösands centrum 16.19.

Svårighetsgrad:
Vandring där du bör ha god balans och kunna kliva ”upp och ned ” samt från sten till sten och gå i ”obanad terräng”.

Övrigt:
Egen ryggsäck med egen medhavd lunch, vatten, fika/frukt, sittunderlag, regnkläder, torra strumpor och tröja. Är det tillräckligt varmt i vattnet är ett dopp i havet svalkande, packa då även badkläder och handduk för den som vill. Liten handduk kan vara bra efter fotbad.